Skip to content
Studio
Commercial
Residential
Click
& hold
play
close
Lights Off Lights On

Petros

Behind the glass storefront of Petros, situated in the affluent neighborhood of Glyfada, the double-height hair salon spreads in two levels.
WIP-Petros-2
By the entrance, as if carved from a solid mass, the reception counter doubles as a sculpture made of Carrara marble whose black veins add texture and emotion. Behind it, the wall is occupied by tailored display shelves made of bronze and wood that provide an exhibition space for hair products.
WIP-Petros-4
WIP-Petros-4
WIP-Petros-6
Additional displays are implemented in other locations of the store enhancing the customer experience with visual stimuli. The Secto design Octo pendant lamps and the comfortable chairs from the Porsche collection complete the sense of refined opulence and elegance that characterize the beauty venue. Overall, the attention to detail is what brings out the minimal effortlessness of the space.
WIP-Petros-7
WIP-Petros-8
WIP-Petros-8
Distinguishably, the waiting area is reduced to a versatile communal table designed to spark conversation among the clients. This way the beauty salon also reveals its secondary function as a gathering place, just as it hints at a long tradition of salons of past centuries.
WIP-Petros-11

Location: Glyfada, Athens, Greece
Client: Petros
Status: Completed
Date: 2019
Architectural Design & Construction: WIP
Photography: Dimitris Ioannou

Antaeus Travel
0:00